انواع ایمپلنت
معرفی انواع ایمپلنت
جراحی های کاشت دندان انواع گوناگونی دارد که متناسب با بیماری که می خواهد ایمپلنت انجام دهد انتخاب خواهد شد. انواع ایمپلنت را می توان بر اساس ویژگی های مختلفی تقسیم بندی کرد که در ادامه شما را با آن ها آشنا خواهیم کرد. یکی از مولفه هایی که در انتخاب انواع ایمپلنت موثر می باشد، قیمت آن ها می باشد. انواع ایمپلنت قیمت های مختلفی دارند، که افراد می توانند بر اساس بودجه ی خود یکی از این انواع را انتخاب کنند.
با شناخت کافی از انواع ایمپلنت دندان و روش های انجام آنها در فک بالا و پایین گزینه ی مناسب را می توان انتخاب کرد. داشتن آگاهی قبل از انجام هرگونه روش درمانی اهمیت خاصی در رضایت و موفقیت درمان خواهد داشت.
ایمپلنت به صورت کلی در استخوان فک و زیر لثه قرار می گیرد. همچنین ایمپلنت با هر یک از روش ها که انجام شود تغییر زیادی در فرم صورت انجام نخواهد داد به همین سبب از این روش استقبال زیادی شده است
درواقع در معرفی ایمپلمنت میتوان گفت: پایه ایمپلنت مانند ریشه دندان داخل استخوان قرار میگیرد و ایمپلنت از استخوان فک پشتیبانی کرده و موجب میشود که تحلیل نرود. در نتیجه فرم ثورت کمتر تغییر میکند و شما کمتر در معرض عوارض بی دندانی قرار میگیرید.
معمولا ایمپلنت در دوجلسه کار گذاشته میشود و هنگامی که شما تحت بی حسی موضعی قرار دارید، ایمپلنت توسط یک جراح دهان و دندان، پریودنتیست، و یا دندانپزشک عمومی نصب میشود.
پس از آن چیزی حدود ۲ تا ۶ ماه زمان نیاز است تا ایمپلنت دندان به فک شما جوش بخورد و معمولا در صورت تایید پزشک یک پروتز موقت ( دندان موقت) به بیمار داده می شود و نکته دیگر اینکه جراحی و کاشت هر ایمپلنت را میتوان در کمتر از ۳۰ دقیقه انجام داد.
اجزای ایمپلنت
همانطور که میدانید ایمپلنت دندان دائمی بوده و قابلیت تحرک ندارد و این درحالیست که دندان های مصنوعی را می توان برداشت یا گذاشت و بطور کلی میتوانند متحرک باشند. به همین دلیل جهت استقرار و استحکام ایمپلنت میبایست یک سری اجزا برروی فک شما نصب شود که در ادامه با آنها آشنا میشویم.
استفاده از پیچ تیتانیومی در استقرار ایمپلنت ها دوام بیشتری را در مقایسه با گزینه های انتخابی دیگر ارایه میدهد. اجزای انواع ایمپلنت دندان شامل:
پیچ تیتانیوم (به نام ایمپلنت) که به عنوان ریشه اصلی، در استخوان فک جاسازی و تعبیه می گردد .
تاج سرامیکی (به جای دندان در دهان)
یک اتصال دهنده که دو قطعه را پیوند می دهد (به نام اباتمنت)
پیشنهاد میشود به منظور آشنایی بیشتر با ایمپلنت مقاله” اجزای ایمپیلنت “را مطالعه بفرمایید
انواع ایمپلنت دندان بر اساس شکل
ایمپلنت ها را میتوان بر اساس شکل ، موقیعت و حتی روش جایگذاری در دهان دسته بندی کرد، در این بخش از مقاله قصد داریم شما را بیشتر با این دستهبندی ها آشنا کنیم تا در انتخاب بهترین نوع ایمپلنت موفق باشید:
ایمپلنتهای ساب پریواستیل
از این نوع ایمپلمنت بیشتر برای عملهای یک مرحله ای استفاده میشود بطوریکه داخل بافت لثه و برریو استخوان فک قرار داده میشود ،در ادامه پست از لثه بیرون میزند تا تاج و ابتمنت را نگه دارد. اصلیترین مزیت این نوع ایمپلنت این است که میتواند دندان مصنوعی را برای افرادی که ارتفاع استخوان کافی ندارند، محکم نگه دارد.
ایمپلنتهای اندواستیل
متداولترین کاربرد این نوع از ایمپلنت، استفاده در ایمپلنتهای دو مرحلهای میباشد، ایمپلنتهای اندو استیل به روش جراحی ، مسقیما داخل استخوان فک قرار میگیرد و بهترین جایگزین بریج و یا دندان مصنوعی متحرک است و شامل انواع پیچی / رزوه دار، استوانه ای / صاف و تیغه دار میباشد
ایمپلنتهای تک مرحله ای
این روش شامل ایمپلنت یک قطعه ای بلندتر است که پس از جایگذاری در داخل استخوان فک، از لثه بیرون میزند بنابراین پس از سپری شدن دوره التیام، اباتمنت و تاج را میتوان بدون جراحی دیگری برای باز کردن روی ایمپلنت، جایگذاری کرد.
گزینه دیگر این است که یک ایمپلنت دو قطعه ای مانند آن چه در عمل دو مرحله ای استفاده میشد، جایگذاری شود. ایمپلنت و اباتمنت بلافاصله در طول جراحی اولیه، متصل میشوند. اشکال این روش این است که ایمپلنت در مقابل نیروهای داخلی آسیب پذیر بوده و احتیاط بسیار زیادی باید انجام داد تا مطمئن شد اخلالی در فرایند جوش خوردن ایجاد نمیشود. تحقیقات نشان داده اند که هم روش تک مرحله ای و هم دو مرحله ای، میزان موفقیت مشابهی دارند. از دندانپزشک را جراح خود بپرسید کدام رویکرد را برای شما استفاده میکند و فواید و معایب آن چیست.
انواع ایمپلنت بر اساس روش های کاشت
یکی از تقسیم بندی های ایمپلنت بر اساس روش کاشت آن ها می باشد. انواع ایمپلنت را بر این اساس می توان به دو روش برسازی درون کاشت دندانی و فرو رونده دسته بندی کرد. باید به این نکته توجه کرد که می توان در کاشت دندان از روش های مختلفی استفاده کرد.
روش برسازی درون کاشت دندانی:
یکی از انواع ایمپلنت، این روش می باشد که به وسیله ی قالب های فلزی تولید و ساخته می شوند. این قالب ها در زیر لثه جای می گیرند به همین سبب می توانند به خوبی دندان را نگه دارند.
روش فرو رونده:
یکی دیگر از روش های کاشت دندان، فرو رونده می باشد. در این روش پیچ در استخوان های فک استفاده می شود که به وسیله ی آن دندان به خوبی جای گیری می شود و استحکام بسیار خوبی خواهد داشت.
پیشنهاد میشود مقاله” ویژگی های یک ایمپلنت خوب “را مطالعه بفرمایید.
انواع ایمپلنت بر اساس متصل کننده ها
متصل کننده های ایمپلنت می توانند انواع گوناگونی مانند شش ضلعی و هشت ضلعی داشته باشند که در این بخش آن ها را برای شما معرفی می کنیم.
متصل کننده های هشت ضلعی
این متصل کننده های هشت ضلعی به صورت سوراخی می باشد که در راس ایمپلنت قرار دارد. دندانپزشک به وسیله ی این سوراخ ترمیم را انجام می دهد.
متصل کننده های شش ضلعی
این متصل کننده های شش ضلعی می توانند داخلی و یا خارجی باشند. نمونه ی خارجی آن در قسمت راس سر ایمپلنت قرار خواهد گرفت. نمونه ی داخلی این متصل کننده ها نیز همانند هشت ضلعی ها در راس ایمپلنت به صورت سوراخ قرار دارند.
انواع ایمپلنت براساس تعداد مرحله
کاشت دندان و ایمپلنت می تواند به صورت یک مرحله ای و دو مرحله ای انجام شود.
روش تک مرحله ای:
در روش تک مرحله ای کاشت دندان، قطعه ای بلند استفاده می شود که در زمان جایگذاری از لثه بیرون می زنند. در این روش بعد از اینکه قطعه درون استخوان های فک قرار گرفت، دیگر نیازی به جراحی نیست و تنها لازم است که تاج دندان در محل خود قرار بگیرد.
روش دو مرحله ای:
در روش دو مرحله ای کاشت دندان، باید دو عمل جراحی را انجام داد. در این روش در زمان قرار دادن تاج دندان نیز باید از عمل جراحی استفاده کرد.
انواع ایمپلنت دندان و ایمپلنت دارای چهارچوب راموس
بسیاری از بیماران، پس از مراجعه به دندانپزشک متوجه میشوند که استخوان فک پایین آنها نازک است و برای استفاده از ایمپلنت دندان ریشهای شکل مناسب نمیباشد. دراینجا میتوان از ایمپلنت ایمپلنت دارای چارچوب راموس استفاده نمود. این نوع از ایمپلنت را در اننتهای دهان و در نزدیکی دندان عقل و مجاورت چانه قرار میدهند که پس از قرار گرفتن در محل مناسب بافت آن ترمیم خواهد شو در نتیجه یک میله فلزی نازک در اطراف بالای لثه قابل مشاهده خواهد بود.دندان های مصنوعی در ادامه به صورتی ساخته می شوند که متناسب با این میله باشند. این نوع همچنین می توانند فک ضعیف را تثبیت کرده و از ایجاد شکستگی در آن جلوگیری نمایند.
مزایای ایمپلنت دندانی
همانطور که میدانید ، کاشت ایمپلنت ، یکی از گرانترین درمانهای دندانپزشکی میباشد که در بسیاری از موافع به علت اینکه در دسته درمانهای زیبایی دندانپزشکی قرار میگیرد ، شامل خدمات بیمه های درمانی نمیشود و مبلغ آن تغییر خاصی نمیکند. اما مزایای فوق العاده آن موجب شده است افراد زیادی تصمیم به کاشت ایمپلنت بگیرند و از مزایای آن بهرهمند شوند.
مزایی همچون راحتی، مقاومت بالا، کاربردی بودن، بازگرداندن توانایی جویدن طبیعی و زیبایی فوق العاده، باعث میشود تا رضایت خاطر بیماران نسبت به بریجهای ثابت یا پرتز متحرک بیشتر شود.
در کنار تمام این مزایا، یکی از موارد مهم ، طول عمر ایمپلنتها میباشد که بسیار جالب توجه است.در صورت رعایت کامل بهداشت، این دندان ها دائمی (Lifetime) خواهند بود.با درمان ایمپلنت، دندانهای دیگر قربانی جایگزینی دندان از دست رفته نمیشوند.به طور معمول طول عمر ایمپلنت دندان از سایر درمانهای جایگزین طولانی تر است و در صورت از دست رفتن ایمپلنت، امکان جایگزینی مجدد وجود دارد.
ایمپلنت دندانی در مقایسه با بریج دندان که اغلب پس از ۱۰ سال نیاز به جایگزینی دارد خراب نمی شود. قرار دادن ایمپلنت های دندانی هیچ مزاحمتی برای دندان های سالم ندارد و با درست مراقبت کردن از آن ها یک دوام مادامالعمری خواهند داشت.
ما در مرکز تخصصی ایمپلنت تهران درتلاشیم تا بابهره گیری از بروزترین ابزار ها و متخصصترین پزشکان ، شما را در امر کاشت ایمپیلنت راهنمایی کنیم و میکوشیم تا لبخندهای زیبا را تقدیم چهرههای شما کنیم.
مرکز تخصصی ایمپلنت تهران به عنوان یکی از مجربترین مراکز در حوزه ایمپلنت ، افتخار این را دارد که با رضایت ۱۰۰ درصدی بیماران خود، پذیرای شما باشد و با ارائه مشاوره های تخصصی ، بهترین گزینه را به شما معرفی کند.
دیدگاهتان را بنویسید