ایمپلنت در دوران بارداری
آیا ایمپلنت در دوران بارداری مضر است؟
انجمن دندانپزشکی آمریکا معتقد است معاینه و جرمگیری دندان برای بانوان باردار ضرری ندارد، اما آنها به هیچ وجه جراحی و ایمپلنت دندان را در دوران بارداری توصیه نمیکنند و در واقع به گفته بیشتر پزشکان ، انجام ایمپلنت دندان در دوران بارداری بسیار خطرناک است.
نظر پزشکان متخصص این است که استفاده از داروی بیحسی و یا هرگونه داروی غیرضروری در هنگام بارداری ممنوع است. همچنین آنها معتقدند با توجه اینکه جراحی ایمپلنت یک جراحی همراه با استرس است ، مادر هرگز نباید در دوران بارداری اقدام به جراحی ایمپلنت کند، زیرا استرس هم برای مادر و هم برای جنین بسیار مضر است و ممکن است جنین در طول جراخی ایملنت آسیب ببیند.
پس تا به این قسمت از مقاله توانسیتم یکی از مهمترین سوال های خانم ها که در مورد مضرات ایمپلنت دندان در زمان بارداری می باشد را پاسخ دهیم، درواقع مادران باردار تصور می کنند که ممکن است ایمپلنت در دوران بارداری مضر باشد که درواقع همینطور هم هست.
باوجود اینه ایمپلنت یک روش جراحی ایمن می باشد اما پزشکان ترجیح می دهند که این عمل جراحی را در زمان دیگری انجام دهند تا احتمال خطر به صفر برسد و مادر و یا جنین دچار آسیبدیدگی نشوند.
اما قبل از اینکه بخواهیم ادامه موضوع را مطرح کنیم ، بهتر است کمی با ایمپلنت دندان آشنا شویم تا درصورت نیاز بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.
ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت دندان بهترین روشی میباشد که میتواند جای خالی دندانهایتان را ر کند و باعث میشود زیبایی چهره شما حفظ شود، اما نکته مهمتر درمورد ایمپلنت دندان این است ایمپلنت ها مانند دندان های اصلی عمل می کنند که این اتفاق سبب میشود شما بتوانید به جای دندان اصلی از آن استفاده کنید.
تمام این موارد سبب شدهاند که جراحی ایمپلنت در بین بیماران بسیار محبوب باشد، ایمپلنت دندان علاوه بر اینکه در مقایسه با سایر روش های جایگزینی دندان ،بسیار راحتتر است ، دوام زیادی نیز داشته و کمک میکند در صحبت کردن دچارمشکل نشوید.
پزشکان به وسیله ابزار های مخصوص ایمپلنت را روی خود لثه نصب میکنند ، این در حالیست که بریج یا دندان مصنوعی روی لثه نصب نمیشوند. یکی از اجزای ایمپلنت که از جنس تیتاینوم میباشد، پست نام داشته و به استخوان فک متصل میشود.
به منظور جوش خوردن این قطعه به استخوان فک و سپری شدن زمان التیام حد ۶ تا ۱۲ هفته زمان نیاز است. پس از سپری شدن این زمان دندانپزشک یک تکیهگاه روی آن می گذارد تا بتواند تاج سرامیکی را روی آن قرار دهد. این تاج به رنگ سایر دندان ها بوده و روی جسم تیتانیومی را میپوشاند و توسط دندانپزشک درآن محل چسبانده میشود.
پیشنهاد میشود مقاله” ایمپلنت بدون جراحی “را مطالعه کنید.
بی دندانی ممکن است خانم ها را بسیار آزار دهد و نتوانند تا پایان دوران بارداری خود صبر کنند به همین سبب بهتر است با پزشک خود مشورت کنند و از راه های موقتی دیگری به جای ایمپلنت در زمان بارداری استفاده کنند. متخصصین دندانپزشکی به زنان باردار توصیه میکنند رعایت بهداشت دهان و دندان را اولویت اصلی خود قرار دهند و روشهای ماسب تمیز کردن دندان را آموزش بینند و همچنین معاینات منظم داشته باشند.
پزشکان جواز استفاده از روشهایی هچون کاشت دندان که نیاز فوری به انجام آنها نیست و دلخواه هستند، را بعد از سه ماههی اول بارداری دادهاند.البته توجه داشته باشید که،دندانپزشکان ترجیخ میدهند تا زمانی که فرد بیمار باردار است اقدامی نکنند.
پر کردن دندان، روکش دندان و عصبکشی اط جمله روشهای ئرمان معمول در دندانپزشکی هستند کهپس از سه ماههی اول در بارداری، امکان انجام آنها وجود دارد. درمان بی دندانی بسیار برای فرد بیمار مهم است زیرا علاوهبر آسیب هایی که به فک و تراکم استخوانی آن میزند ، میتواند زیبایی فرد و همچنین اعتماد به نفس او را تحت تاثیر قرار دهد.
تمام روش های درمانی دندانپزشکی ایمن هستند اما با این حال برای اطمینان بیشتر برخی از خانم ها تصمیم میگیرند که درمان را در زمان بارداری انجام ندهند. زمانی که خانم ها تصمیم گرفتند که ایمپلنت را بعد از بارداری خود انجام دهند لازم نیست زمان زیادی را صبر کنند. اگر شرایط جسمی آن ها به حالت قبل از بارداری برگشته بود می توانند عمل ایمپلنت دندان را انجام دهند.
مضرات ایمپلنت در دوران بارداری
بطور کلی انجام ایمپلنت دندان در این دوران توصیه نمی شود. پزشکان هیچ یک از انواع ایمپلنت همچون ایمپلنت تک دندان، ایمپلنت دندان های جلو و یا ایمپلنت کل دهان را پیشنهاد نمیکنند.
بهتر است مشکلات دندانپزشکی قبل از دوران بارداری حل شوند ویا تا زمان بعد از زایمان به تعویق بیفتد زیرا خطرات جانبی درمانهای دندانپزشکی میتوانند به سلامت مادر و جنین آسیب بزنند. البته در میان درمان های داندانپزشکی واردی هستند که عوارض کنتری نسبت به ایمپلنت دندان برای مادر و جنین دارند، مواردی همچون سفید کردن دندان و جلا دادن به دندان، بی حسی موضعی یا پر کردگی های آمالگام.
البته در موارد بسیار نادری، دندانپزشکان مجبور شده اند که درمانهای سخت دندانپزشکی مانند ایمپلنت دندان را در دوران بارداری انجام می دهند. به هرحال بهترین گزینه ای که میتوان به زنان باردار پیشنهاد داد این است که درمان های دندانپزشکی را یا پیش از بارداری انجام دهند و یا درمانهایی مانند ایمپلنت ، کامپوزیت دندان، لمینت دندان و …را به پس دوران بارداری موکوا نمایند. حتی بهترین نوع ایمپلنت دندان نیز در دوران بارداری توصیه نمی شود.
همانطور که میدانید زنان باردار در طول دوران بارداری دچار تغییرات چشمگیر هورمونی می شوند. یکی از معضلات این شرایطاین است که افزایش سطح استروژن در بدن، موجب میشود دندان ها تمایل بیشتری به عفونت پیدا کنند. علاوه بر افزایش خونریزی لثه ها دندان ها نیز در خطر پوسیدگی قرار میگیرند. که همین امر موجب از بین رفتن دندان ها و بروز عوارض بی دندانی میشود.
در مورد زنان در دوران بارداری ، اگر نتوان دندان پوسیده شده را نجات داد ، ایمپلنت میتواند گزینه مناسبی باشد، اما باید دقت داشت که، دریافت ایمپلنت دندان نباید در مراحل خاصی از بارداری انجام شود. نکته ای که در این دوران باید به آن توجه کرد این است که، حتما باید به علائم عفونت ایمپلنت دندان توجه شود و نیز از تاثیر بیماری لثه بر ایمپلنت دندان نباید غافل شد.
ایمپلنت و بارداری
ایدهآل ترین حالتی که میتوان برای یک خانم در نظر گرفت این است که پیش از باردار شدن تمام مشکلاتی که دندانهایشان دارند را رفع کنند تا بعد از بارداری دچار مشکل خاصی نشوند. درصورت نیاز به مراجعه به دندانپزشک در دوران بارداری حتما با پزشک زنان و زایمان خود مشورت کنند و نکات لازم را در نظر بگیرند. و در مقابل در هگام مراجعه به دندانپزشک نیز حتما اعلام کنند که باردار بوده و داروهای مصرفی خود را نیز اعلام کنند.زیرا ممکن است دندانپزشک بخواهد باتوجه به شرایطشان و داروهای مصرفی شخص بیمار ، روند درمان را تغییر دهد ، بطور مثال در صورت استفاده از اشعه X باید اقداماتی جهت حفظ سلامت جنینن و غده تیروئید مادر انجام شود.
طبق نظر پزشکان سه ماهه اول و سوم بارداری را میتوان به عنوان مهمترین و سرنوشت سازترین دوره رشد جنین درنظر گرفت. بطوریکه در این دوران درصورت قرار گرفتن در معرض هرگونه خطرات محیطی ممکن است کودک آسیب وحشتناکی ببیند. اولین گام در درمان های ایمپلنت دندان این است که وضعیت ارتفاع، ضخامت و تراکم استخوانی فک بیمار و همچنین میزان هماهنگی پروتز نهایی با مسیر ایمپلنت مورد بررسی قرار بگیرد.
عروق مختلف و اعصاب فراوانی در قسمت فک وجود دارند که لازم است به منظور کاهش خطرات احتمالی، مسیر این اجزای حیاتی به دقت مشخص گردد که همین امر مساله اهمیت تصویربرداری پیش از انجام ایمپلنت را مشخص میکند.
درطول انجام هریک از روشهای اینپلنت دندان نیاز است که با اشعه X معایته صورت پذیرد و همچنین در طول جراحی ایمپلنت بیهوشی انجام می شود، به همین دلیل بیشتر متخصصان دندانپزشکی پیشنهاد میدهند که جهت انجام امور دندانپزشکی تا سه ماهه دوم صبر کنند.در صورت امکان بهتر است حتی تا بعد از به دنیا آمدن کودک نیز صبر کنند تا مطمئن شوند که به هیچ وجه آسیبی به جنین وارد نخواهد شد.
پیشنهاد میشود مقاله” علائم پوسیدگی دندان “را مطالعه بفرمایید.
باتوجه به مطالبی که تا این قسمت مطالعه فرمودید ، بهتر است ایمپلنت در دوران بارداری را به زمان دیگری موکول کنید تا از خطرات احتمالی در امان باشید. این مضرات می تواند شامل موارد زیر باشد:
۴دلیل برای به تاخیر انداختن ایمپلنت
۱) اشعه ایکس:
ایمپلنت در دوران بارداری و یا هر دوران دیگری نیاز به استفاده از اشعه ایکس دارد. از این اشعه برای انجام دادن بهتر این عمل جراحی استفاده می شود. این اشعه می تواند برای خانم های باردار مضر باشد. به همین سبب ایمپلنت در زمان بارداری بهتر است که انجام نشود.
۲) استرس:
در زمان ایمپلنت در دوران بارداری استرس و اضطراب برای مادران یک امر کاملا طبیعی می باشد. از طرف دیگر همگی می دانند که استرس و اضطراب برای رشد جنین کاملا مضر می باشد. به طور طبیعی در این دوران مادران استرس دارند به همین سبب بهتر است اضطراب دیگری به خود راه ندهند و تنها به سلامتی جنین و خود فکر کنند.
۴) کلسیم مورد نیاز جنین:
در دوران بارداری جنین نیاز به کلسیم دارد. اگر خانم های باردار نتوانند کلسیم مورد نیاز کودک را تهیه کنند، جنین مجبور است که از استخوان های مادر این نیاز را تامین کند. در نتیجه ایمپلنت در زمان بارداری ممکن است نتایج مثبتی نداشته باشد و این عمل با شکست مواجه شود. در این صورت مشکلات برای مادران دو برابر خواهد شد.
۵) داروی بیهوشی:
در زمان انجام ایمپلنت در دوران بارداری باید از داروهای بیهوشی برای مادران خواهد داشت. این دارو ها بسیار قوی هستند و ممکن است عوارضی برای جنین و یا مادر داشته باشد. به همین سبب بهتر است ایمپلنت در زمان بارداری را انجام ندهید.
مرکز تخصصی ایمپلنت تهران با داشتن کادری مجرب و پزشکانی متخصص و همجنین بروزترین ابزار های موجود در حوزه دندانپزشکی ، آمادگی این را دارد تا، با درنظر گرفتن شرایط مادر و جنین بتواند بهترین مشاوره را به زنان باردار بدهد.
همچنین مرکز تخصصی ایمپلنت تهران با سابقه روشن و بسیار درخشان خود در امر ایمپلنت دندان توانسته رضایت صد درصدی بیماران عزیز خود را کسب نماید و توانسته است با استفاده از پزشکان خود مسیر درمان را برای این افراد بسیار سهل و آسان گرداند.
ما در کلینیک تخصصی ایمپلنت تهران افتخار این را داریم تا با حضور شما بتوانیم لبخندهایی زیبا را تقدیمتان نماییم.
دیدگاهتان را بنویسید