راهنمایی ساده درباره ی مینی ایمپلنت ها
راهنمایی ساده درباره ی مینی ایمپلنت ها
مقایسه دقیق مینی ایمپلنت ها ، و دیگر ایمپلنت های دندانی
- آیا دندان خود را از دست دادهاید اما برای ترمیم های مرسوم که ممکن است شامل جراحی تهاجمی و یا فرآیندی پرهزینه باشد، آمادگی ندارید؟
- آیا دندان مصنوعی شما شل می شود و باعث ناراحتی شما می شود؟
- آیا نگران از جا افتادن دندان مصنوعی خود هستید و احساس خجالت می کنید؟
- آیا بخاطر دندان از دست رفته ی خود، در غذا خوردن یا صحبت کردن به مشکل برمی خورید؟
- آیا می خواهید لبخندتان به زیبایی سابقش برگردد؟ یا حتی بهتر شود؟
اگر اینطور است و قصد یا توان رسیدن به خواسته های خود با استفاده از درمان های مرسوم تر را ندارید. شاید بد نباشد که مینی ایمپلنت ها را، که برای جایگزینی دندانهای از دست رفته طراحی شده اند امتحان کنید.
استفاده از مینی ایمپلنت های دندانی، روش جدیدی است که برای رفع کاستیها و مشکلات ایمپلنت های مرسوم و قدیمی تر طراحی شده است. این روش درد کمتری داشته، و از میزان تهاجم کمتری برخوردار است، و پیوند استخوان و جراحی های چندگانه را در بر نمیگیرد. این ایمپلنت ها فضای کمتری را اشغال کرده و برای جایگزینی دندانهای کوچکتر مانند دندان های پیش و آسیای کوچک استفاده می شوند، و حتی نسبت به دیگر ایمپلنت ها ارزان ترند.
مینی ایمپلنت ها میتوانند با کمترین درد، که با داروهای بدون نسخه قابل تحمل است در یک یا دو روز انجام شوند.
البته، باید توجه کرد که گاهی اوقات فضای موجود در دهان شما به قدری کوچک است که تنها راه درمان استفاده از یک مینی ایمپلنت خواهد بود.
دندانپزشک شما همواره میتواند بهترین روش را با توجه به شرایط شما پیشنهاد کند.
اگر دندانهای شما آسیبدیده و یا نیازمند تعویض هستند، بسته به شدت آسیب به دهان، شکل و اندازه و نوع دندان آسیب دیده، انتخابهای مختلفی خواهید داشت.
مینی ایمپلنت های دندانی میتوانند گزینه بسیار خوبی برای شما باشند.
آنها با اینکه ساختاری مشابه با ایمپلنت های معمولی دارند، اما از نظر اندازه کوچک هستند و در عین حال از درد کمتری برخوردارند و عملیات نصبشان به تهاجم کمتری نیاز دارد.
این ایمپلنت ها همچنین به جای دندانهای پیش و آسیای کوچک و یا برای افرادی که دارای دندان ها و دهان کوچکتری هستند، به کار میروند.
شاید تعیین اینکه کدام نوع ایمپلنت یا روش برای شرایط شما مناسب است، کمی گیجکننده باشد.
اگر یک یا چند دندان خود را از دست دادهاید و به دنبال یک راهحل بلند مدت هستید، اولین قدم شما باید تماس با دندانپزشک، و بررسی مزیت ها و مضرات هر انتخاب باشد.
مینی ایمپلنت ها چه هستند؟
مینی ایمپلنت ها برای افرادی که قصد جایگزینی دندانهای از دست رفته خود را دارند اما تمایلی به استفاده از روشهای مرسوم ندارند، گزینه ی بسیاری مناسبی هستند.
دلایل بسیاری برای عدم تمایل به انجام جراحی مورد نیاز برای کاشت ایمپلنت های معمولی وجود دارد. برای مثال، ممکن است در فک، توده استخوانی کافی برای پشتیبانی از ایمپلنت ها وجود نداشته باشد، یا ممکن است دلیلی ساده مثل عدم علاقه به انجام یک جراحی تهاجمی و دردناک، باشد.
ابعاد یک ایمپلنت دندانی کوچک معمولا حدود نصف ایمپلنت دندانی معمولی است، که درد کمتر و نصبی آسانتر را به دنبال دارد. مینی ایمپلنت ها همچنین نیاز به توده استخوانی فک کمتری در مقایسه با ایمپلنت های دندانی معمولی دارند.
این موضوع مینی ایمپلنت ها را برای افرادی که دندان خود را به دلیل حوادث از دست داده و یا افراد مسنی که از تحلیل استخوان رنج می برند به گزینه ای عالی تبدیل می کند.
مینی ایمپلنت ها اغلب انتخاب بهتری نسبت به پلهای دندانی یا دندان های مصنوعی قدیمی هستند، زیرا نه تنها فرآیند نصب آنها میزان تهاجم کمتری دارد، بلکه یک روش سریع است که معمولا تنها در یک جلسه انجام می شود.
بیشتر دندانپزشکان از مینی ایمپلنت ها برای افرادی که دندان یا دهان کوچک دارند یا برای جایگزینی دندان های جلو، دندان های آسیای کوچک، یا دندانهایی که در فضایی باریک قرار گرفته اند، استفاده میکنند.
یک مینی ایمپلنت مانند ایمپلنت دندان معمولی در استخوان فک شما قرار می گیرد، که میتواند مانع از فروپاشی صورت و دیگر بافت ها شود.
دندان مصنوعی های از نوع مینی ایمپلنت
مینی ایمپلنت ها، ایمپلنت های کوچکی هستند که نیازی به قرارگیری کامل در استخوان فک ندارند.
این ایمپلنت ها یک شی یکدست با قطر ۳ میلیمتر (۳mm)یا کمتر هستند که مستقیما در استخوان فک پیچ میشوند.
این ایمپلنت ها ساختاری مشابه با ایمپلنت های معمولی دارند اما از نظر اندازه کوچکتر از ایمپلنت های معمولی هستند
به طور کلی، مینی ایمپلنت ها دو بخش دارند که از یک تیر تیتانیومی، یک توپ در انتهای آن و یک سوکت که با یک اورینگ،”دندان” را به تیری که در فک تعبیه شدهاست متصل میکند.
نکته اصلی جالب توجه درباره ی مینی ایمپلنت ها ابعاد آن هاست که به باریکی یک خلال دندان است و بسیار کوچک به نظر میرسد!
این نوع ایمپلنت ها میتوانند بسیاری از انواع دندان را جایگزین کرده و به جای پل، دندان مصنوعی و تاجهای ثابت استفاده شوند و حتی میتوانند لقی نیمه ی پایینی دندان مصنوعی را تنظیم کنند.
تیتانیوم برای محکم کردن اتصال ایمپلنت به فک شما به کار میرود این فلز میتواند با استخوان های بدن جوش بخورد و میلهای که برای اتصال ایمپلنت استفاده میشود کاملا مشابه دندان طبیعی شما عمل خواهد کرد.
توجه داشته باشید که وقتی فرآیند ترمیم بدن آغاز شود، استخوان و تیتانیوم میتوانند به طور دائمی به یکدیگر جوش بخورند.
از مینی ایمپلنت ها به عنوان یک پروتز دندانی بر روی چسب دندان استفاده میشود زیرا آنها امن و راحت هستند و امکان استفاده های طبیعیتر از دندان مثل خوردن، گاز گرفتن و جویدن را به ارمغان می آورند.
حتی اگر شما مقدار زیادی از توده استخوانی فک خود از دست داده و یک استخوان فک پسرونده داشته باشید، و یا به دلایلی مثل یک حادثه به فک خود آسیب رسانده باشید، استفاده از ایمپلنت های کوچک میتوانند یک راه عالی برای بازگرداندن ظاهر دندانهایتان، خوردن غذا و شاید از همه مهمتر، لبخند با اعتماد به نفس شما باشند.
بر خلاف دندان مصنوعی های جدا شدنی قدیمی که شما دغدغه ی نظافت و امکان افتادن آن ها هنگام غذا خوردن در محیط های عمومی و خجالت ناشی از آن را داشتید مینی ایمپلنت ها راهحل بلند مدتی هستند که میتوانند به شما کمک کنند تا ظاهر و اعتماد به نفس خود را بازیافته و سلامت کلی خود را بهبود ببخشید.
ایمپلنت های معمولی در مقایسه با مینی ایمپلنت ها
در صورت نیاز به جایگزینی دندان از دست رفته، گزینه های مختلفی از جمله پلها، دندان های مصنوعی یا ایمپلنت های دندانی جدید، در دسترس هستند.
با این وجود، کم پیامد ترین و سادهترین روش، استفاده از مینی ایمپلنت ها می باشد.
بر خلاف ایمپلنت های استاندارد معمولی، مینی ایمپلنت ها نیازی به پیوند استخوان و اتصال کامل به استخوان فک ندارند.
ایمپلنت های دندانی از هر نوعی که باشند که بسته به وضعیت فک و دندان شما دارد، نسبت به دندان های مصنوعی انتخاب بهتری هستند.
مینی ایمپلنت ها اغلب به بیمارانی که استخوان فک آن ها دچار تحلیل شده، یا به دلیل از دست دادن ریشه ی دندان دچار کاهش در بافت استخوانی شده اند، توصیه میشود.
اگر در جایگزینی دندان از دست رفته تاخیر شود، ممکن است دچار تحلیل استخوان فک، کاهش بافت استخوانی و یا فک پس رونده شوید و دیگر واجد شرایط استفاده از ایمپلنت های دندانی معمولی نباشید.
عدم نیاز به جراحی پیچیده فلپ لثه (که نیاز زمان ریکاوری طولانی و دردناکی دارد)، عدم نیاز به پیوند استخوان پرهزینه ودردناک، نیاز کمتر به مسکن ها بعد از عمل (درد ناشی از کاشت یک مینی ایمپلنت میتواند با مسکن های بدون نیاز به نسخه رفع شود)، و کم هزینه تر بودن این فرآیند، از جمله مزیت های استفاده از مینی ایمپلنت ها هستند.
با اینکه ایمپلنت های معمولی طول عمر بیشتری داشته و بادوام تر هستند، اما مینی ایمپلنت ها نیز میتوانند مدت زیادی دوام بیاورند و گزینه خوبی برای افرادی هستند که تمایل و امکان استفاده از روش های مرسوم تر را ندارند.
مینی ایمپلنت ها نیز شبیه به ایمپلنت های معمولی و دندانهای طبیعی شما به نظر میرسند و احتمالا تنها دندان پزشک شما قادر به تشحیص ایمپلنت ها از بقیه دندان های شما خواهد بود.
به خاطر داشته باشید که اگر سن بالایی دارید و یا سابقه ی تحلیل استخوان دارید، مینی ایمپلنت ها احتمالا گزینه بهتری برای شما خواهند بود.
تحلیل استخوانی را می توان شکسته شدن بدن و جذب بافت استخوانی فرض کنید که منجر به انتقال کلسیم از بافت استخوانی تان به جریان خون میشود.
اگر شما سابقه تحلیل استخوانی دارید، استفاده از مینی ایمپلنت ها برای شما انتخاب بهتری است.
قرار دادن مینی ایمپلنت ها با توجه با ابعاد آن ها که به دلیل کوچک بودن باعث می شود تا خیلی نزدیک عصب و سینوس قرار نگیرند، آسانتر است.
قطر کوچکتر آن ها نیز به این معنی است که برای تعمیر آنها درد کمتری را تحمل حواهید کرد.
مینی ایمپلنت ها در مقایسه با ایمپلنت های قدیمی
دلایل زیادی برای انتخاب ایمپلنت های کوچک دندانی نسبت به ایمپلنت های قدیمی تر وجود دارد.
به عنوان مثال، روند قرار دادن مینی ایمپلنت ها نسبتا سریع است و شما میتوانیددر همان روز از دندان های جدید خود استفاده کنید.
نصب مینی ایمپلنت ها توسط دندانپزشک معمولا تنها در یک ویزیت با استفاده از بیحسی موضعی و بدون بخیه انجام می شود، در حالی که ایمپلنت های سنتی نیاز به ویزیت های بیشتر و جراحیهای تهاجمیتر دارند.
از طرف دیگر، زمانی که شما ایمپلنت های دندانی خود را دریافت می کنید، این فرآیند نیز چندین ماه به طول می انجامد و معمولا به ویزیت های متعددی نیاز دارد.
بسته به نوع ایمپلنت دندانی که قرار است دریافت کنید، ممکن است برای پیوند استخوان نیاز به ویزیت های بیشتر نیز داشته باشید.
اگر در فک شما استخوان کافی برای نصب ایمپلنت های معمولی وجود نداشته باشد، ممکن است استفاده از مینی ایمپلنت ها هنوز برای شما امکان پذیر باشد.
به طور کلی خطرات کمتری در مورد عوارض ناشی از مینی ایمپلنت ها نسبت به ایمپلنت های قدیمی تر وجود دارد، همچنین مینی ایمپلنت ها معمولا بلافاصله پس از کاشت، شروع به ترمیم می کنند.
توجه داشته باشید که اگر سابقه دندانقروچه داشته و استخوان عمودی کافی در فک خود نداشته باشید، ممکن است کاندیدای خوبی برای دریافت مینی ایمپلنت ها نباشید.
در مورد کسانی که سابقه ی دندان قروچه دارند، برخورد دندان ها با یکدگیر باعث از بین رفتن ایمپلنت دندانی می شود، و عدم وجود استخوان عمودی لازم، ممکن است در نصب ایمپلنت ها اختلال ایجاد کند.
ممکن است در استفاده از مینی ایمپلنت ها برای تثبیت دندان هایتان به تعداد بیشتری از ایمپلنت نسبت به ایمپلنت های دیگر داشته باشید. همچنین استفاده از مینی ایمپلنت ها برای دندان های آسیای بزرگ و فک بالا توصیه نمیشود زیرا بیشترین حجم کار را در جویدن، بر عهده دارند.
با توجه به نکات بالا، اگر شرایط دریافت ایمپلنت های قدیمی تر و معمولی را ندارید، ممکن است امکان دریافت مینی ایمپلنت ها را داشته باشید پس با دندانپزشک، تماس بگیرید و این موضوع را بررسی کنید.
اگر به دلیل عواملی نظیر کافی نبودن بافت استخوانی یا دیابت، توان انجام جراحی های گسترده مورد نیاز برای ایمپلنت های معمولی و قدیمی را ندارید، مینی ایمپلنت ها را به عنوان یکی از گزینه های خود در نظر بگیرید.
مینی ایمپلنت ها چه قدر دوام می آورند؟
مینی ایمپلنت ها با مراقبت های مناسب میتوانند یک راهحل طولانیمدت و با دوام باشند. اگر دندانهای طبیعی خود را از دست دادهاید، ما میتوانیم بدون این که با این عمل تاثیر قابلتوجهی بر زندگی روزمره شما داشته باشیم، لبخند و اعتماد به نفس شما را بازگردانیم.
مینی ایمپلنت ها بر خلاف ایمپلنت های معمولی، سابقه زیادی ندارند (تحقیقات زیادی انجام نشده است، تا به آن ها استناد کنیم)، اما با این وجود، با مراقبت مناسب و چکاپهای منظم توسط دندانپزشک ایمپلنت های شما تا سال ها دوام خواهند آورد.
البته، شما باید در نظر بگیرید که شرایط برای هر شخصی متفاوت است، بنابراین میزان عمر و اثربخشی مینی ایمپلنت های شما با دیگران می تواند متفاوت باشد.
نظافت منظم دندانها و تمیز کردن روزانه آنها قدم بزرگی برای حفظ دندانهای جدید شما خواهد بود.
بیماریهای استخوانی مانند پوکی استخوان، سیگار کشیدن، عدم رعایت بهداشت دندان و مصرف الکل و مواد دیگر میتوانند بر وضعیت و میزان عمر ایمپلنت های دندانی شما تاثیر منفی داشته باشند.
سیگار کشیدن مانعی برای نصب ایمپلنت های دندانی نیست، ولی توجه کنید که سیگار کشیدن بر سلامت عمومی لثه های شما تاثیر گذار است و ممکن است مشکلاتی را برای مینی ایمپلنت های شما ایجاد کند. یک ایمپلنت دندانی خراب شده بسیار دردناک است و امکان انجام دوباره ی این عمل بسیار بعید است.
دیدگاهتان را بنویسید