مدت دوام ایمپلنت دندان
مدت دوام ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان روشی مناسب برای جایگزینی دندان های از بین رفته می باشد. یکی از مهم ترین دغدغه ی افراد برای انتخاب کاشت دندان، مدت دوام ایمپلنت و طول عمر آن می باشد.
ایمپلنت دندان از جنس تیتانیوم بوده و برخلاف دندان های اصلی ما در معرض پوسیدگی نمییاشد ، همین نکته باعث شده ایست برخی از بیماران پس از انجام جراحی ایمپلنت به آن رسیدگی نکنند ، این در حالیست که به گفته تمام دندانپزشکان و پزشکان متخصص ، ایمپلنت نیز مانند دندانهای اصلی ما نیاز به رسیدگی دارند.
این روزها افراد زیادی نسبت به کاشت ایمپلنت اقدام میکنند، آسیب دیدگی ، حوادث ، شکستگی و کهولت سن از جمله مواردی هستند که موجب از دست رفتن دندان های ما میشوند. جای خالی دندان ها بسیار بر روی چهره افراد تاثیر گذار بوده و به همین دلیل کاشت دندان و درواقع ایمپلنت یکی از بهترین گزینه ها برای جایگزینی دندان از دست رفته میباشد.
عوارض بیدندانی ، یکی دیگر از دلایل انجاما ایمپلنت میباشد. درصورت از دست دادن یک دندان استخوان فک شما تحلیل میرود و موجب افتادگی چهره شما میشود و همین امر چهره شما را غمگین کرده و میتواند روی اعتمادبهنفس شما تاثیر گذار باشد
درحال حاضر با توجه به انواع سبک های انجام جراحی ایمپلنت دندان مانند ایمپلنت بدون جراحی، ایمپلنت فوری ، ایمپلنت دیجیتال و .. بیماران ترجیح میدهند قبل از انجام این جراحی حتما با یک پزشک مشورت کنند تا بتوانند بهترین نوع ایمپلنت را انتخاب کنند.
پیشنهاد میشود مقاله” بهترین نوع ایمپلنت چییست “را مطالعه بفرمایید
استقبال زیاد از ایمپلنت دندان باعث شده است موضوع طول عمر ایمپلنت یکی از اصلیترین دغدغه های بیمارانی که قصد انجام ایمپلنت دندان را دارند، باشد.
عوامل بسیار زیادی در میزان مدت دوام ایمپلنت تاثیر گذار می باشد از جمله سبک زندگی بیمار و رعایت بهداشت دهان. درواقع پیشرفت تکنولوژی ایمپانت دندان در چند دهه اخیر به قدری بوده است که عدم موفقیت ایمپلنت به علت باز پس زدن بدن یا مشکلات عملکردی بسیار کاهش یافته و در واقع بیشتر وقایعی مربوط به گذشته است.
از عوامل شکست خوردن درمان ایمپلنت میتوان به مواردی همچون بیماریها و مشکلات پزشکی زمینه ای و استفاده نادرست از دندان ایمپلنتی اشاره کرد.سپردن عمل کاشت دندان و ایمپلنت به دست دندانپزشک ماهر میتواند مدت دوام بیشتری برای ایمپلنت به وجود آورد.
طول عمر ایمپلنت دندان چه مدت است؟
همنانظور که گفته شد، به منظور افزایش مدت دوام ایمپلنت و بالا بردن طول عمر آن ، لازم است همانند دندانهای خود مراقب آن باشیم. ابتداییترین راه مراقبت از دندانها، رعایت بهداشت دهان میباشد. پرشکان توصیه میکنند که بهداشت دهان خود را به خوبی رعایت کنید ، مرتبا مسواک بزنید و بصورت دوره ای مسواک خود را عوض کنید ، نخ دندان بکشید و بصورت ۶ ماه یکبار به پزشک مراجعه کنید و چکاب دندانپزشکی داته باشید. درصورت انجام دادن این موارد میتوان انتظار داشت که ایمپلنت دندانی قرار داده شده در فک شما بتواند تا سال های سال عمرکند.
از دیگر عوامل تاثیر گذار در عمر ایمپلنت ، موقعیت آن در دهان میباشد، ایمپلنت هایی که در عقب دهان قرار دارند ، سریعتر از بقیه دچار فرسودگی میشوند زیرا در هنگام جویدن غذا فشار بیشتری را تحمل میکنند. بنابراین سریع تر از ایمپلنت جلوی دهان ممکن است طول عمر آن به سر بیاید.
مراقبت از ایمپلنت
ایمپلنت هایی که در حال حاضر انجام می شود می توانند یک عمر برای افراد به مانند دندان های طبیعی دیگر کار کند. آمار ها نشان می دهد که دندان های کاشته شده بیشتر از ۲۰ سال نیز ماندگاری دارند. البته به شرطی که مراقبت های قبل و بعد از کاشت دندان را به خوبی انجام بدهید. به طور مثال افراد باید سالی دو بار، دندان های کاشته شده را به پزشک نشان دهند تا به خوبی مورد معاینه قرار بگیرند. به طور کلی دوام ایمپلنت دندان از روش های دیگر کاشت دندان بیشتر می باشد.

مدت دوام ایمپلنت
عوامل تاثیر گذار در مدت دوام ایمپلنت دندان
همانطور که بیان کردیم عوامل بسیار زیادی در تعیین مدت دوام ایمپلنت دندان تاثیر گذار می باشند. در این قسمت شما را با این عوامل آشنا می کنیم. این عوامل را می توان به صورت زیر معرفی کرد:
بیماری ها و مشکلات خاص
برخی افراد ممکن است از بیماری ها و مشکلات خاصی رنج ببرند. این افراد احتمال دارد که با شکست ایمپلنت دندان مواجه شود. به طور مثال بیماری هایی مثل سرطان یا دیابت از جمله بیماری هایی هستند که در صورت داشتن آن ها امکان شکست ایمپلنت دندان و کوتاه شدن مدت دوام ایمپلنت دندان وجود دارد. سیگار نیز باعث کم شدن مدت دوام ایمپلنت می شود.
حجم استخوان فک
یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار در دوام ایمپلنت دندان حجم استخوان فک می باشد که قرار است ایملنت درون آن جایگذاری شود. اگر حجم استخوان فک به مقدار لازم نباشد دندانپزشک قبل از انجام کاشت دندان حجم آن را با عمل جراحی افزایش می دهد. زیرا اگر حجم آن کم باشد حتما عمل کاشت دندان با شکست مواجه خواهد شد.
دندان قروچه
فشردن و ساییدن دندان ها، دندان قروچه و کار هایی از این قبیل می تواند مدت دوام ایمپلنت دندان را کاهش دهد و سطح ایمپلنت دندان ها بشکنند و یا لب پر شوند. برای دوری از این قبیل مشکلات بهتر است این عادات را از خود دور کنید.
رعایت موارد بهداشتی
اگر افراد نکات بهداشتی را به خوبی انجام دهند و به سلامت دهان و دندان خود اهمیت دهند حتما می توانند به دوام ایمپلنت دندان خود اضافه کنند. زیرا عمل کاشت دندان با تکنولوژی های به روز انجام می شود و احتمال شکست در آن بسیار پایین می باشد.
نگهداری از ایمپلنت دندان
به گفته دندانپزشکان ، اگر یکسری نکات را در نگهداری از ایمپلنتها مد نظر قرار دهیم ، میتوانیم عمر آن را تا ۲۵ سال نیز افزایش دهیم. در این مطلب مهم ترین نکات نگهداری از ایمپلنت های دندانی را برای شما آورده ایم.
۱) سه هفته اول با ایمپلنت دندانی نجوید
۲) مراقب عفونت باشید
۳) ایمپلنت را مسواک بزنید
۴) هر ۶ ماه یک بار به دندانپزشک مراجعه کنید
۵) برای تمیز کردن ایمپلنت از اشیای نوک تیز استفاده نکنید

مدت دوام ایمپلنت
چه عواملی باعث شکست درمان ایمپلنت میشود؟
تا به این قسمت از مقاله متوجه شدیم که ایمپلنت دندان راه حل مناسب و قابل اعتمادی برای جایگزینی دندانهای از دست رفته میباشد و احتمال عدم موفقیت آن بسیار کم است، اما برخی عوامل میتواند باعث بروز مشکلاتی شده و موجب عدم موفقیت زود هنگام ایمپلنت شود.
پزشکان معتقدند احتمال شکست در افراد دیابتی و یا افرادی که بیماری های زمینهای و یا سرطان دارند بیشتر استد.
ونکته آخر این است که باید همانند دندان های اصلی خود از ایمپلنت دندان مراقبت کنید و هرگز مسواک زدن را ترک نکیند و نخ دندان بکشید. در غیر اینصورت، ممکن است دچار عفونت لثه در اطراف ایمپلنت شوید که همین امر موجب شکست درمان میشود.
دیدگاهتان را بنویسید