چه کسانی نمیتوانند ایمپلنت انجام دهند؟
چه کسانی نمیتوانند ایمپلنت انجام دهند؟
اگر یک یا چند دندان را از دست دادهاید، ایمپلنت دندان بهترین روش ممکن برای جایگزینی آنها است. ایمپلنتهای دندانی نه تنها لبخند شما را دوباره زیبا میکنند، بلکه از سلامت دندانهای شما در آینده محافظت و از تحلیل رفتن استخوان جلوگیری میکنند. علاوه بر این، شکل کلی صورت شما را دست نخورده نگه میدارند. ایمپلنتهای دندانی دقیقاً مانند دندانهای طبیعی کار میکنند و به گونه یا ساخته میشوند که دقیقاً با طرح لبخند شما سازگار باشند.
یکی از بهترین مزایای کاشت دندان این است که تقریباً هرکسی میتواند از آن بهره مند شود، اما گاهی ممکن است بعضی از افراد قادر به استفاده از ایمپلنت نباشند. اگر قصد انجام ایمپلنت دندان را دارید و در مورد شرایط خود برای دریافت ایمپلنت تردید دارید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
شرایط اولیه برای کاشت دندان
برای اینکه بتوانید کاندید کاشت دندان شوید باید دارای پیش شرطهای زیر باشید:
- به اندازه کافی استخوان در محل دندان قبلی شما باقی مانده باشد تا از ایمپلنت پشتیبانی کند
- عدم بیماری پریودنتال (لثه)
- سلامت کلی بدن
- دندان قروچه (سایش دندانها به هم) نداشته باشید
سلامتی از اهمیت ویژهای برخوردار است. شرایطی مانند دیابت یا پوکی استخوان میتواند نتایج کاشت دندان را به خطر بیندازد. علاوه بر این، اگر سیگار میکشید، اکیداً توصیه میکنیم قبل از قرار دادن ایمپلنتهای دندانی سیگار را ترک کنید. سیگار کشیدن میتواند به شدت در روند بهبود دهان شما، که مهمترین عامل در یک روش موفقیت آمیز کاشت دندان است، اختلال ایجاد کند. در ادامه با شرایط مختلفی که ممکن است باعث جلوگیری از دریافت ایمپلنت شود اشاره میکنیم.
پوکی استخوان و داروها
بسیاری از اوقات مردم فکر میکنند که اگر پوکی استخوان دارند، به این معنی است که آنها تراکم استخوان کافی برای حمایت از ایمپلنت دندان را ندارند. در مواردی نیز، این داروی پوکی استخوان است که باعث میشود مردم فکر کنند نمیتوانند ایمپلنت کنند. اما حقیقت این است که هیچ یک از اینها لزوماً مانعی برای کاشت دندان نیست.
دندان پزشک تنها کسی است که میتواند تراکم استخوان و تداخل داروهای شما را ارزیابی کند. بعد از ارزیابی اولیه مشخص میشود که توانایی دریافت ایمپلنت دندانی را دارید یا نه.
سیگاری بودن و عدم توانایی دریافت ایمپلنت
احتمال ناموفق بودن کاشت ایمپلنت دندان در افراد سیگاری بسیار بیشتر از افراد غیر سیگاری است. اما این بدان معنا نیست که اگر سیگاری هستید، نمیتوانید کاشت دندان انجام دهید. به خصوص اگر شما سیگاری سابق هستید و دوران ترک سیگار را طی میکنید.
دندانپزشک حرفهای در مورد مشکلات سیگار کشیدن با شما صحبت خواهد کرد و بعد از بررسی وضعیت دندان، شرایط شما برای دریافت ایمپلنت مشخص خواهد شد.
بیماری لثه و مشکلات ایمپلنت
اگر دندانهای خود را به دلیل بیماری لثه از دست دادهاید، ممکن است به شما گفته شود که نمیتوانید ایمپلنت کنید. این موضوع، بدان دلیل است که ایمپلنتهای دندانی در معرض خطر عفونت قرار دارند، اما داشتن سابقه بیماری لثه لزوماً به این معنی نیست که نمیتوانید کاشت دندان انجام دهید.
دندان پزشک با تجربه با مدیریت دقیق و منظم میتواند از ایمپلنتهای دندانی شما در برابر بیماریهای لثه محافظت کند.
تأثیر دیابت در ایمپلنت
بسیاری از بیماران دیابتی فکر میکنند که قادر به انجام ایمپلنتهای دندانی نیستند زیرا دیابت باعث میشود بیماری لثه درمان نشود.
اما اکنون تحقیقات جدید نشان میدهد که دیابت – حتی دیابت کنترل نشده – لزوماً خطر ناموفق شدن ایمپلنت را افزایش نمیدهد.
سن بالا، آیا افراد پیر نمیتوانند ایمپلنت کنند؟
تصور میشود که ایمپلنتهای دندانی برای افراد با سن بالا، به ویژه افراد مسن مناسب هستند. اگرچه درست که برخی از خطرات ممکن است افزایش یابد (مانند بیماری لثه)، اما به طور کلی خطر عدم موفقیت برای کاشت دندان در بیماران مسن و بیماران جوان یکسان است.
بنابراین، شما هرگز برای کاشت دندان خیلی پیر نیستید.
دارندگان دندان مصنوعی
اگرچه دارندگان دندان مصنوعی ممکن است استخوان مورد نیاز برای حمایت از کاشت دندان را از دست بدهند؛ با این حال، در اکثر موارد کاشت دندان برای افرادی که استخوان زیادی در فک خود از دست دادهاند از قرار دادن دندان مصنوعی بهتر است. بهتر است پس از کشیدن دندان در اسرع وقت به سراغ ایمپلنت بروید، اما حتی اگر مدت طولانی است که از دندان مصنوعی استفاده میکنید، باز هم میتوانید ایمپلنت کنید.
چگونه میتوانیم شانس دریافت ایمپلنت را افزایش دهیم؟
برای اینکه شانس موفقیت ایمپلنت و کاشت دندان را افزایش دهید، راه حلهای زیر برای شما وجود خواهد داشت:
مشکلات بهداشت دهان و دندان خود را حل کنید
اگر بهانهای برای ترک سیگار نیاز دارید، از این فرصت استفاده کنید. مواد شیمیایی موجود در سیگار و سایر محصولات توتون، دهان شما را خشک میکند، باعث میشود که لثه شما تحلیل بروند و لثه و ریشه دندان در معرض باکتریها قرار گیرد. خشکی دهان همچنین باعث رسیدن خون کمتر و در نتیجه گلبولهای سفید خون کمتری به بافتهای دهان میشود. بنابراین بافتهای دهان شما نمیتوانند مانند قبل با قدرت با عفونت مبارزه کنند.
مواد شیمیایی مضر درون سیگار میتوانند به بافتهای دهان شما آسیب برسانند و پاسخ ایمنی بدن شما را مختل کنند. قبل از اینکه بتوانید ایمپلنت کنید، باید سیگار را ترک کنید و به بدن خود فرصت دهید تا بهبود یابد و سپس دوباره با دندانپزشک یا جراح دهان و دندان مشورت کنید.
بعلاوه، اگر مشکلاتی مانند بیماری لثه داشته باشید احتمال وجود عفونت نیز زیاد خواهد بود. این عفونت میتواند به محل کاشت ایمپلنت در فک شما منتقل شود و عوارض خطرناکی ایجاد کند. قبل از به سراغ کاشت ایمپلنت بروید، مطمئن شوید که همه مشکلات و بیماریهای مربوط به دهان را برطرف کردهاید. به محض اینکه از سلامتی خود اطمینان حاصل کردید، مانعی برای کاشت دندان وجود نخواهد داشت.
انجام عمل پیوند استخوان فک
اگر استخوان فک کافی وجود نداشته باشد، دندانپزشک یا جراح دهان شما از کاشت دندان منصرف میشود. در این موارد اگر ابتدا باید مشکل کمبود توده استخوانی را برطرف کنید، میتوانید ایمپلنت انجام دهید. شما میتوانید با انجام عمل جراحی پیوند استخوان به فک، این مشکل را حل کنید.
پس از پیوند استخوان، باید تا چند ماه صبر کنید تا پیوندها با استخوان فک شما ادغام شوند. سپس، بعد از داشتن فک قویتر، دندانپزشک یا جراح دهان و دندان میتوانند به توده استخوان دسترسی پیدا کنند و ببینند آیا برای کاشت آماده هستید یا خیر. به طور معمول، در این مرحله شما برای کاشت ایمپلنت مشکلی نخواهید داشت.
بنابراین آیا شما میتوانید ایمپلنت انجام دهید؟
روشهای مختلف و فن آوری های مختلفی وجود دارد که میتواند به بسیاری از بیماران کمک کند تا ایمپلنت خود را انجام دهند، اما در واقع، تنها یک راه وجود دارد که بفهمید آیا شما واقعاً کاندید مناسبی برای کاشت دندان هستید یا نه: صحبت با دندانپزشک.
اگر دندانپزشکی به شما گفت که شما کاندید مناسبی برای کاشت دندان نیستید، اجازه دهید شما را ارزیابی کنیم. ما به شما اطلاع خواهیم داد که آیا واقعاً کاندید هستید یا خیر. اگر شما واجد شرایط کاشت دندان نبودید، هنوز گزینههای زیادی وجود دارد که میتوانیم در این زمینه به شما کمک کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید