سن مناسب ایمپلنت
بهترین سن مناسب ایمپلنت
ایمپلنت به عنوان عملی برای جبران دندان از دست رفته شناخته شده است و البته سن مناسب ایمپلنت دندان از دغدغههای اصلی افرادی که قصد جراحی ایمپلنت را دارند، میباشد.
اگر فردی دندان خود را از دست بدهد ایمپلنت دندان ( Dental Implant ) یا فیکسچر در اندازه همان ریشه به جای آن قرار داده می شود. فیکسچرها قطعاتی در اندازه دندان طبیعی می باشند. ایمپلنت دندان توسط ابزار بسیار دقیقی کنترل و ساخته می شود.
ماده ای که در ساخت ایمپلنت دندان استفاده می شود، تیتانیوم است که در واقع فلزی با کیفیت خوب محسوب می شودو به دلیل اینکه کاملا از لحاظ بیولوژیکی با بدن تطابق دارند، در تماس با بدن و استخوان فک هیچگونه واکنش آلرژیک بوجود نمی آید. که این مورد یکی از بزرگترین دستاورد ها در علم دندانپزشکی می باشد.
سن مناسب ایمپلنت از این لحاظ که آیا فک و محیط دهان فرد قابلیت پذیرش ایمپلنت را دارد یا خیر بسیار قابل اهمیت بوده و نیاز به بررسی های بسیاری دارد که توسط دندانپزشک متخصص بررسی شده و به بیمار اطلاع داده میشود.

سن مناسب ایمپلنت
علت این میزان از حساسیت و دقت این است که یکی از مهم ترین اجزای صورت که تاثیر زیادی در زیبایی افراد دارد دندان می باشد. وجود مشکل در دندان باعث خواهد شد به زیبایی فرد خلل وارد شود و اعتماد به نفس فرد را کاهش دهد. یکی از مهم ترین مشکلاتی که هر فردی ممکن است روزی با آن مواجه شود این اثر که برا اثر اتفاقی دندان یا دندانهای خود را از دست بدهد و عوارض بیدندانی گریبان گیر فرد شود. ایمپلنت روشی برای درمان بیدندانی است. یکی از دغدغه های بیماران سن مناسب ایمپلنت می باشد.
پیشنهاد میشود مقاله “ عوارض بی دندانی ” را مطالعه بفرمایید.
کاشت ایمپلنت درون استخوان فک انجام می شود به همین سبب حجم و تراکم استخوان فک در انجام ایمپلنت دندان بسیار مهم و تاثیر گذار می باشد. در نتیجه افرادی که سن پایین دارند و فک و استخوان فک آن ها هنوز به میزان کافی رشد نکرده است بهتر است این عمل جراحی را انجام ندهند. در واقع سن مناسب ایمپلنت سنی است که فرد رشدش به پایان رسیده باشد. زیرا در صورت انجام ایمپلنت دندان و رشد فک بعد از آن، احتمال دارد که دندان کاشته شده کج شود و برای کاشت دندان مشکل ایجاد کند.
در نتیجه افراد جوان که فک آنها به اندازه کافی رشد نداشته است،نمیتوانند داوطلبان مناسبی برای ایمپلنت باشند زیرا با رشد فک موقعیت ایمپلنت تغییر میکند و ممکن است کج شود. پس این افراد در سن مناسب برای ایمپلنت قرار ندارند.
از طرفی این نکته را نیز نباید فراموش کرد که با بالا رفتن سن، از تراکم استخوانها کاسته میشود. استخوان فک تحلیل رفته و شرایط را برای نگه داشتن ایمپلنت سخت میکند.

سن مناسب ایمپلنت
بسیاری از جوانانی که جراحی ایمپلنت را برای جایگزین کردن دندان از دست رفته خود انتخاب میکنند، وقتی با مخالفت پزشک خود مواجه میشوند بسیار تعجب میکنند و علت را از پزشک متخصص جویا میشوند.
پاسخ مناسب برای این افراد این است که باید برای انجام درمان ایمپلنت دندان، تا هجده سالگی صبر کنند تا دندان و استخوان ها به رشد نهایی و به حد نهایی تکامل خود برسند و در واقع رشد استخوان تمام شود ، سپس اقدام به کاشت ایمپلنت کنند تا باعث نشود ایمپلنت دندان کوتاه به چشم بیاید.
زمان مناسب ایمپلنت چه سنی می باشد؟
سن مناسب ایمپلنت جزء اصلی ترین سوالات هر فردی که قصد انجام جراحی ایمپلنت را دارد میباشد وهمواره با این مسئله مواجه میشود که آیا الان برای من سن مناسبی است یاخیر؟
بهترین سن مناسب ایمپلنت زمانی است که فرایند رشد فرد تمام شده باشد. به طول مثال دختر خانم ها حدود ۱۶ سالگی فرایند رشدشان به پایان می رسد و آقا پسر ها در ۱۷ سالگی دیگر رشد نمی کنند. در نتیجه بهتر است دختر خانم ها و آقا پسر ها به هر دلیل اگر دندان های خود را از دست دادند تا سن ۱۸ سالگی صبر کنند و بعد از آن با خیال راحت اقدام به کاشت دندان کنند. زیرا اگر قبل از ۱۸ سالگی این کار را انجام دهند احتمال شکست عمل جراحی وجود دارد.
با توجه به مطالب بالا کمترین سن مناسب ایمپلنت ۱۸ تا ۲۰ سالگی می باشد. در این سن رشد افراد دیگر تمام شده و استخوان فک دیگر رشدی ندارد و می توان به راحتی این عمل جراحی را انجام داد. البته باید در نظر بگیرید که تمام شدن زمان رشد در افراد مختلف متفاوت می باشد. به همین سبب می توان با آزمایشات متعدد رشد افراد را سنجید و با تشخیص پزشک ایمپلنت دندان را انجام داد.

سن مناسب ایمپلنت
بیشترین سن درمان ایمپلنت
تا زمانی که فرد از تراکم استخوانی کافی برخوردار باشد برای این درمان مناسب خواهد بود. هیچ سن حداکثری برای انجام ایمپلنت وجود ندارد. تا زمانی که دندانپزشک شرایط بیمار را مناسب بداند، میتواند برای آن اقدام کند. حتی افراد در بالای ۹۰ سالگی میتوانند بدون هیچ مشکلی تحت این درمان قرار گیرند.
انجمن دندانپزشکان آمریکا آماری در رابطه با افراد مسن که یک یا چند دندان از دست داده اند ارائه کرده است که جالب توجه است. طبق گزارش این انجمن، نیمی از زنان و مردان آمریکایی که بالای ۶۵ سال سن دارند حداقل یک دندان شان را از دست داده اند.
یعنی به طور کلی می توان گفت که افراد بالای ۶۵ سال، شرایط لازم برای انجام ایمپلنت را دارند و در سن مناسب ایمپلنت قرار دارند. نکته مهم این است که هیچ محدودیتی در مورد انجام ایمپلنت وجود ندارد. افرادی که بالای ۸۰ و حتی ۹۰ سال هستند هم می توانند از این روش استفاده کنند.
در واقع شرایطی که تعیین می کند انجام ایمپلنت برای یک فرد امکان پذیر است یا خیر، شامل سن و سال نمیشود. بالا بودن سن صرفاً باعث از بین رفتن شانس کاشت ایمپلنت نمی شود ولی مسائل و مشکلاتی که معمولاً در سنین بالاتر اتفاق می افتد ممکن است فرد را از طیف افراد دارای شرایط خارج کند.
البته از نظر انگیزشی، معمولاً افرادی که سنین بالاتر دارند بیشتر به ایمپلنت تمایل پیدا خواهند کرد. این افراد معمولاً چندین و چند سال با روش هایی مثل دندان مصنوعی و … سر کرده اند و احتمالاً حالا دیگر حاضر هستند یک روش دائمی و ثابت و قابل اعتماد را امتحان کنند.
پیشنهاد میشود مقاله ” ایمپلنت دیجیتال چیست؟ مزایای ایمپلنت دیجیتال ” را مطالعه بفرمایید
عاملی که در امکان انجام ایمپلنت اثرگذار است، نحوه از دست دادن دندان و در واقع اتفاقاتی است که باعث این مسئله شده است. در بیشتر مواقع افراد جوان تر دندان شان را در طی یک حادثه از دست می دهند در حالی که افراد مسن تر دندان هایشان بیشتر به دلیل بیماری های مختلف یا پوسیدگی آسیب می بیند. ولی به هر حال شرایط و امکان انجام ایمپلنت مسئله ای است که یک دندانپزشک باید آن را مشخص کند. با مراجعه به یک دندانپزشک، بررسی های لازم صورت می گیرد و وضعیت استخوان و آسیب دیدگی دندان ها به دقت دیده می شود و بعد با توجه به آن امکان یا عدم امکان انجام ایمپلنت و همچنین بهترین روش درمانی مشخص می شود.
درصد موفقیت ایمپلنت دندان برای افراد مسن چقدر است؟

سن مناسب ایمپلنت
میزان تراکم استخوان
علاوه بر رشد استخوان فک، میزان تراکم استخوان فک نیز برای انجام ایمپلنت دندان بسیار مهم می باشد. زمانی که سن افراد بالا می رود میزان تراکم استخوان فک آن ها کاهش می یابد. به همین سبب در سن های بالا نمی توان عمل کاشت دندان را انجام داد. در نتیجه سن مناسب ایمپلنت، سن های بالا نمی باشد. زیرا اگر تراکم استخوان کم باشد و تحلیل رفته باشد، نمی تواند ایمپلنت کاشته شده را به خوبی نگه دارد.
باید این نکته را متذکر شویم که زمان مناسب ایمپلنت را نمی توان به سن خاصی اختصاص داد. این کار تنها توسط دندانپزشک و با توجه به شرایط بیمار بیان می شود. پزشک باید بیمار را معاینه کند و تشخیص دهد که می توان کاشت دندان را انجام دهد یا خیر.
افرادی که مناسب دریافت ایمپلنت نیستند
به طور کلی افرادی که مناسب دریافت ایمپلنت نیستند شامل: افراد بسیار جوانی که فک آنها به حد کافی رشد نکرده است، بانوان باردار، افراد الکلی یا معتاد، افرادی که پرتو درمانی در ناحیه سر و گردن داشته اند، افرادی که بیماری های مزمن مثل دیابت و هموفیلی و بیماریهای بافت همبند داشته اند، افرادی که داروهای خاصی مثل استروئید وکورتن استفاده می کنند و افرادی که دندان قروچه مرتب شدید شبانه دارند.
دندانپزشک با کمک بیمار می تواند تشخیص دهد بیمار کاندید مناسبی هستند یا خیر. از فک شما عکس های رادیوگرافی تهیه میشود و در صورت نیازسی تی اسکن هم گرفته می شود تا اطلاعاتی راجع به تراکم استخوان و حتی شکل آن بدست آید و پس مشورت با بیمار در مورد راهها و هزینه ها و مشکلات و مراحل کار، درمان صورت می گیرد.
هنگام انتخاب ایمپلنت میزان استخوان در دسترس، میزان استحکام استخوان و زمان گذاشتن ایمپلنت در نظر گرفته می شود و اگر استخوان کافی برای گذاشتن ایمپلنت در دسترس نباشد می توان در شرایط خاص مقداری استخوان برگرفته از نقاط دیگر پیوند زد.همچنین بر حسب میزان سختی استخوان انواع پیچ دار و بدون پیچ ایمپلنت انتخاب می شود. ایمپلنت می تواند بلافاصله پس از از دست رفتن دندان و کشیدن آن یا پس از زمان طولانی ترمیم ، جایگزین شود.
شکل ایمپلنت مانند ریشه دندان طبیعی است. اگر دندان از دست رود، در صورت عدم جایگزینی سریع با ایمپلنت امکان تحلیل استخوان و کاهش توانایی جویدن و کج شدن دندانهای کناری است. اگر گذاشتن با تاخیر ایمپلنت پیشنهاد می شود ایمپلنت های کوچکتر و استوانه ای به دلیل در دسترس بودن استخوان کمتر استفاده می شود.
مکان گذاشتن ایمپلنت و نوع سیستم مناسب تنها به وسیله معاینه ای که دندانپزشک انجام میدهد با در نظر گرفتن سایر شرایط قابل بیان است. میزان حجم و دانسیته استخوان فک، تعداد و موقعیت و استحکام دندانهای طبیعی فرد، شرایط لثه، شرایط و تعداد دندانهای فک مقابل از عوامل مهم حین معاینه است.
دیدگاهتان را بنویسید